Penal kakav još niste vidjeli: Stavio loptu na bijelu tačku, a onda šokirao golmana i kamermana

Nije bez razloga dobio Southgateov poziv

Penal kakav još niste vidjeli: Stavio loptu na bijelu tačku, a onda šokirao golmana i kamermana

E. Čaušević

Gareth Southgate je sve iznenadio nakon što je pozvao mladog Marca Guehija u reprezentaciju Engleske.

Guehi je prošao omladinsku školu Chelseaja, ali na Stamford Bridgeu nikada nije dobio pravu priliku, te je odlučio na ljeto prole godine da je vrijeme da se nešto promijeni.

Ovaj 21-godišnji defnazivac je prešao u Crystal Palace za 24 miliona eura i to je bio pun pogodak. Guehi sjajno igra u dresu londonskog kluba, a zbog toga se našao i na spisku reprezentacije Engleske.

Guehi je za Englesku debitovao u subotu u prijateljskoj utakmici protiv Švicarske, te je ostavio sjajan utisak i pokazao da se nije slučajno našao na Southgateovom spisku.

Nakon što se predstavio fudbalskom svijetu mnogi su počeli da istražuju dosadašnju karijeru ovog 21-godišnjaka, te pokušaju saznati kako ga se Chelsea tako lako odrekao.

Video koji je mnoge oduševio jeste činjenica da Guehi ima sjajnu taktiku za izvođenje penala koju je demostrirao kada je igrao u juniorima Cheseaja.

Na jednom meču omladinske Lige prvaka Guehi je zabio gol iz penala, ali ono što je mnogima nevjerovatno jeste da je to uradio iz mjesta, te da uopšte nije imao nikakav zalet prije toga.

Top Komentari

emanuelmacron
neznam dal ste vi vidjeli,ja jesam,klasika,nista specijalno,a pogotovo ne za ovakav naslov
2 1
Arnel925
Ovo sam ja radio još kad sam igrao u Jugoslaviji
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi