FOTO: EPA

Nakon meča u Lisabonu

Klopp smirio tenzije: "Salah prolazi kroz težak period"

Haris Zilić

Liverpool je u prvoj utakmici četvrtine Lige prvaka savladao Benifcu sa 1:2 i tako stekao odličnu prednost pred revanš na Anfieldu naredne sedmice.

Nakon meča dosta komentara izazvala je odluka Jurgena Kloppa da i drugu utakmicu u nizu iz igre izvede Mohameda Salaha. Isto je napravio i za vikend u duelu Premiershipa protiv Watforda.

Neki već pričaju o Salahovoj sudbini na Anfieldu, ni sam Egipćanin nije bio pretjerano zadovoljan Kloppovim odlukama, ali nakon meča u Lisabonu njemački stručnjak je objasnio sve.

"Ništa nisam drugačije uradio od onog što inače radim. Procijenim uvijek da li je igrač sprema za izmjenu i na koji način igrači mogu odgovriti u datom trenutku. Ako je utakmica na neki način "odlučena", gledam da što bolje rasporedim minutažu igračima", rekao je Klopp i dodao:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Razumijem Salaha. Prolazi kroz težak period, ali i to je sastavni dio fudbala. Također Slaah i Mane su početkom ove godine sve češće na relaciji Afrika-Evropa što također ostavi pritiska i umora na igrače."

Salah je u duelu protiv Benfice zamijenjen u 61. minuti kada je na teren ušao Diogo Jota, a Redse već za vikend očekuje derbi sezone protiv Manchester Citya koji može ponuditi mnoge odgovore kada je u pitanju prvak Engleske za tekuću sezonu.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.