Lopta je već bila na centru, ali...

Niko u Juventusu ne može da vjeruje zbog čega im je poništen gol

Endin Čaušević

Fudbaleri Juventusa igraju u gostima protiv Cagliarija utakmicu 32. kola Serije A.

Cagliari je odlično otvorio večerašnji meč na Sardiniji i već u 11. minuti je poveo sa 1:0 kada je fantastičan pogodak postigao Joao Pedro.

Nakon toga Juventus je zaigrao dosta bolje i preuzeo je incijativu na sredini terena.

Stara dama je u 23. minuti poravnala na 1:1 kada je nakon udarca Pellegrinija lopta pogodila Rabiota i završila u mreži. Igrači Juventusa su proslavili gol, lopta je već bila na centru, a onda je došla reakcija VAR sobe.

Naime, iz VAR sobe su signalizirali sudiji da je Rabiota lopa pogodila u ruku i da se gol poništi što je on i uradio.

Međutim, u Juventusu niko ne može da vjeruje da je gol poništen jer je Rabiot leđima bio okrenut, a lopta ga je pogodila u lakat koji je bio uz tijelo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Rabiot nije imao nikakve namjere da igra rukom niti je ona bila u nekom neprirodnom položaju, ali su u VAR sobi odlučili da se taj pogodak poništi i ostalo je na kraju 1:0 na Cagliari.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.