"Italijanski fudbal je odvratan"
Foto - EPA

Cassano sasvim iskreno

"Italijanski fudbal je odvratan"

M. Šljivak

Nekadašnji italijanski fudbaler Antonio Cassano poznat je po tome što uvijek javno govori o onom što mu se u savremenom fudbalu ne dopada.

Govoreći za BoboTV Cassano nije krio razočarenje igrom italijanskih klubova, ali i reprezentacije. Italijanski fudbal je nazvao odvratnim.

"Italijanski fudbal je odvratan. Pričam vam o fudbalu kojeg preferiraju Allegri, Capello, pa čak i Simeone u Španiji", počeo je priču Cassano za BoboTV i nastavlja:

"Srećom po nas, takav tip fudbala izumire u cijelom svijetu. Atalanta nas spašava kao i filozofija igre Roberta Mancinija. Ostali moraju dosta napredovati", govori Cassano i zaključuje:

"Šta mi donosi Allegri i njegov fudbal u Juventusu? Brukamo se na internacionalnom nivou", iskren je ovaj nekadašnji fudbaler.

Antonio Cassano je u bogatoj fudbalskoj karijeri koju je počeo u Bariju igrao za sve same velikane evropskog fudbala.

Oglasi

Nakon Barija nastupao je za Romu, Real Madrid, Sampdoriju, Milan, Inter i Parmu, a karijeru je završio 2017. godine u dresu Sampdorije.

Uvijek je nosio epitet zločestog dečka na terenu. Jezik ga je često koštao, ali nikad nije povlačio izgovorene riječi.

"Cristianu skidam kapu za golove, ali on nije majstor, on je tip igrača Inzaghija ili Trezegueta"

Cristiano Ronaldo nikad nije bio omiljena ličnost kod Antonija Cassana.

Uvijek je Cassano prozivao portugalsku zvijezdu. Često je izgovarao i teške riječi prema njemu, a to se ni danas nije promijenilo.

Cassano je ovog puta u jednoj emisiji istakao da je Cristiano dobar fudbaler, ali da ne može u istu rečenicu s fudbalskim velemajstorima kao što su Zinedine Zidane ili Andres Iniesta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Cristiano Ronaldo nije među najboljim u historiji. Dobro, postigao je 807 golova, osvajao je trofeje i zaista je dobar fudbaler. Skidam mu kapu na tome. Ipak, druga je stvar igrati dobar fudbal. Zidane, Iniesta... Oni nisu postigli ni pola golova kao što je on, ali su istinski genijalci", istakao je Cassano i nastavio je:

"On je više tip igrača poput Inzaghija ili Trezegueta. Bili su sjajni, ali iskreno, fudbal je nešto drugo", rekao je Cassano gostujući u emisiji Christiana Vierija Bobo TV.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Salence
Eh Antonio,Antonio...u pravu je za Ronalda,no spominjati Inzaghija kao jednog od....glupost do neba.Reci to Ibri ako si faca,i pripremi potiljak za krampon.Fudbal je nešto drugo od Inzaghijeve igre?Ima vrlo dobar razlog da to tvrdi.Inzaghi je legenda,čovjek nevjerovatnog osjećaja za prostor i momenat, mada je imao odvratnu tehniku,nešto što je sam Cassano vrlo često gledao s klupe. I kopao nos dok je Pippo trpao.I blenuo,i blenuo.Koliko pogodi ,toliko i fula dragi naš Antonio.Više bi da se proslavi izjavama nego nekad na terenu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi