Paul Pogba izabrao naredni klub, zbog njega je na čekanje stavio PSG

Napušta Manchester United

Paul Pogba izabrao naredni klub, zbog njega je na čekanje stavio PSG

Admin Čaušević

Paul Pogba će na kraju sezone poslije šest godina napustiti Manchester United.

Pogba sa Old Trafforda odlazi kao slobodan igrač pošto nije dogovoren nastavak saradanje i teško da će se to desiti u nekoliko narednih sedmica.

Francuz je već i odlučio gdje će igrati. Izabrao je klub gdje je i igrao svoj najbolji fudbal - torinski Juventus.

Juventus se ne može finansijski takmičiti s nekim drugim klubovima, ali je odlični veznjak odlučio da sačeka Staru damu.

Tuttosport piše da je PSG ponudio Pogbi odličan novac, međutim francuski reprezentativac je odlučio Parižane staviti na čekanje jer želi u Juventus.

Pogba je nedavno za L'Equipe govorio o svojim problemima u Manchester Unitedu te je na taj način najavio razlaz sa Crvenim đavolima.

Oglasi

"Za Francusku igram i znam svoju poziciju. Osjećam povjerenje trenera i saigrača. U Manchesteru je drugačije jer je teško kada se često mijenjaju pozicije, sistem igre ili saigrači."

"Sa selektorom se slažem, a pitam se da li u Manchester Unitedu imam pravu poziciju. Postavim to pitanje i nemam odgovor."

Piznao je da u posljednjih sezona nije ničim zadovoljan, a za sve probleme je okrivio Josea Mourinha s kojim su i počeli problemi.

"Trebam biti iskren. Nisam zadovoljan posljednjih pet sezona, ali nikako. I ove sezone nećemo ništa osvojiti. Bilo u Manchester Unitedu bilo u drugom klubu želim da osvajam trofeje."

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Meni lično su poteškoće počele kada je trener bio Jose Mourinho. Postavljaš sebi pitanja, pitaš se jesi li ti kriv jer nikad u životu nisi doživio takve momente", kazao je Pogba.

Francuz je za Juventus igrao od 2012. do 2016. godine. U Torino je stigao besplatno, a Bianconeri su ga Unitedu prodali za 105 miliona eura.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hake
Virus
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti