Oglasila se i njegova mama

Ima autizam i prvi put je došao na utakmicu, a onda ga je Ronaldo udario po ruci i razbio mu telefon

Endin Čaušević

Cristiano Ronaldo našao se na meti žestokih kritika nakon što je jučer jednom navijaču iz ruke izbio mobitel i razbio ga nakon meča Evertona i Manchester Uniteda.

Manchester United je izgubio sa 1:0 protiv Evertona, a Cristiano Ronaldo je bio izuzetno frustriran zbog novog neuspjeha njegove ekipe, ali niko nije očekivao da će baš tako reagovati.

Ronaldo je prilikom odlaska u tunel prolazio pored jednog navijača koji ga je snimao, a onda je na iznenađenje svih Portugalac izbio mobitel iz njegove ruke i razbio ga, te je otišao u svlačionicu.

Nakon ove utakmice oglasila se i mama dječaka koji se našao na meti Ronalda. Sarah Kelly je u izjavi za Liverpool Echo izjavila da je njen sin inače autističan i da je po prvi put bio na utakmici, te da je u suzama napustio stadion.

"Na kraju utakmice svi igrači su izlazili s terena i bili smo odmah tu pored tunela. Moj sin je htio sve njih da snimi kako prolaze, a onda je malo spustio telefon da snimi Ronalda kada je on stao pored njega. Ronaldo je imao povredu na toj lijevoj nozi, a moj sin je samo pokušao da ga snimi i ništa mu uopšte nije ni rekao", priča Sarah i nastavlja.

"Ronaldo je onda prošao i na zaista užasan način je reagovao jer je mom sinu izbio mobitel iz ruke i razbio ga. Na njegovoj ruci se vidi modrica koja pokazuje koliko jako ga je udario".

"Plakala sam i bila potresena nakon svega, a Jacob je bio u šoku. On je autističan i ima dispraksiju i dok nismo došli kući nije ni shvatio šta se desilo. Prvi put je došao na utakmicu i to mu se dogodi. Više ne želi uopšte da ide na utakmice".

"Imali smo zaista sjajan dan, uživali smo i bio je baš sretan. Sve se srušilo zbog tog Ronaldovog užasnog poteza i ponašanja. Moj sin voli Ronalda i bio je uzbuđen kada ga je vidio. Bilo bi mi jasno da ga je možda uznemirio nekim potezom i izazvao takvu reakciju, ali nije ništa uradio osim što ga je snimao".

Ronaldo se sinoć nakon svega odlučio oglasiti na Instagramu i izvinio se zbog svog ponašanja, te je ovog navijača pozvao da bude njegov gost na jednoj od utakmica Manchester Uniteda.

"Nikada nije lako da kontrolišete emocije u tako teškim trenucima kao što je ovaj sada. No, uvijek moramo da pokazujemo poštovanje, strpljenje i budemo primjer mladima koji vole ovu prelijepu igru", napisao je Ronaldo i dodao.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Izvinjavam se za svoj ispad i ako je moguće želio bih ugostiti navijača da gleda utakmicu na Old Traffordu kao znak fair-playja i sportskog duha".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.