Išao do njega da zamijene dresove

Benzema rijetko od protivnika traži dres, a sinoćnjim potezom je iznenadio i zvijezdu Chelseaja

Endin Čaušević

Fudbaleri Real Madrida plasirali su se u polufinale Lige prvaka, a junak kraljevskog kluba ponovo je bio Karim Benzema.

Real Madrid je sinoć u nevjerovatnom meču na svom terenu nakon produžetaka poražen od Chelseaja sa 3:2, ali zbog pobjede u prvom meču sa 3:1 na kraju je u polufinale prošao kraljevski klub.

Chelsea je deset minuta prije kraja meča vodio sa 3:0 i činilo se da će oni proći dalje, ali Real je još jednom uspio da se spasi u posljednji trenutak i na kraju zasluženo prođe dalje.

Kraljevi su na 3:1 smanjili golom Rodryga nakon nevjerovatne asistencije Luke Modrića, dok se trenutak odluke desio na početku prvog produžetka kada je Karim Benzema pogodio glavom za 3:2.

Benzema je u dvomeču protiv Chelseaja dao čak četiri gola i jasno je da je on najzaslužniji za plasman Reala u polufinale.

Francuski napadač rijetko na kraju meča od protivnika traži prvi da mijenjaju dresove, ali je to sinoć uradio. Mnogi su bili iznenađeni kada je prišao Reeceu Jamesu i tražio da zamijene dresove na šta je desni bek Chelseaja naravno pristao.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Engleski mediji oduševljeni su Benzeminim potezom i poručili su da to najbolje pokazuje da je James sinoć zaista odigrao odličan meč, a čini se da je to na kraju "nagradio" i Benzema potezom koji radi zaista jako rijetko.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.