Kakva veličina je Modrić govori i scena poslije meča: Čekala ga je istinska fudbalska ikona...

Hrvat se može smatrati živom legendom

Kakva veličina je Modrić govori i scena poslije meča: Čekala ga je istinska fudbalska ikona...

A. Čaušević

Premijer liga BiH je daleko od evropskog vrha, ali se može pohvaliti podatkom da je u ovom takmičenju igrao možda i najbolji veznjak modernog fudbala.

Sa 36 godina na plećima Luka Modrić je sve osim stara. Hrvat je briljirao u revanšu protiv PSG-a i uz Karima Benzemu bio je najzaslužnji za izbacivanje favorizovanih Parižana već u osmini finala Lige prvaka.

Naredna prepreka je bio Chelsea. U prvom susretu kopija Benzema - Modrić režira pobjeda s 1:3, da bi u revanšu Plavci poveli s 0:3 i bacili Kraljeve na koljena.

Tada je na scenu stupio Modrić koji nevjerovatnom pasom kojeg je Rio Ferdinand nazvao "nelegalnim" upošljava Rodryga za 1:3 i povratak Reala koji je prošao dalje poslije produžetka.

Poslije utakmice uslijedile su ogromne pohvale na račun hrvatskog veznjaka. Na terenu stadiona Santiago Bernabeu desio se trenitak koji najbolje govori kakva je igračka veličina Modrić.

Oglasi

Naime, Modrića je na terenu čekao legendarni Alessandro Del Piero koji je želio da se pozdravi sa sjanim veznjakom Reala.

Modrić i Del Piero su zarmijenili nekoliko riječi, a Italijan je Hrvata opisao sa jednom riječju: "Umjetnik."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inače, UEFA je poslije novog klasika Lige prvaka Luku Modrića proglasila najboljim igračem susreta.

"Bila je to neopisiva večer, još jedna velika utakmica na Bernabeuu, poraz čiji je okus veoma sladak. Gubili smo, međutim nismo se predali do samoga kraja. Smatram da, unatoč rezultatu 0:3, nismo igrali loše. Oni su dali sve od sebe, ali i mi smo se borili, vjerovali smo da možemo preokrenuti taj rezultat. Trener je napravio prave zamjene koje su promijenile tijek utakmice i stoga smo veoma sretni", rekao je Modrić poslije susreta.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Del Piero uvijek rado vidjen gost na Bernabeu.
7 3
Dugi
Modric je Straus sa loptom u nogama! Maestro, halal ti cufte!
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti