Zeničanke pobjedom okončale sezonu, gdje su sa veoma mladom ekipom postigle dobar rezultat

Liga za košarkašice, 22.kolo

Košarkašice Čelika sezonu završile uvjerljivom pobjedom protiv Igmana

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Košarkašice Čelika večeras su u okviru posljednjeg 22. kola regularnog dijela prvenstva u zeničkoj Areni dočekale ekipu Igmana te u slavile ubjedljivu pobjedu rezultatom 103:56. 

Bila je ovo prilika za trenera Armela Mujakovića da šansu za igru ukaže svim igračicama. Razlika u kvaliteti je bila evidentna u ovom meču, a već nakon prve četvrtine na semaforu je bilo 30:9 za Čelik. Nastavile su domaće košarkašice povećavati prednost i u drugoj četvrtini, te se na poluvrijeme otišlo pri rezultatu 58:26 za Čelik.

Ništa se nije promijenilo ni u trećoj četvrtini, gdje su Zeničanke nemilosrdno povećavale razliku. Na kraju trećeg perioda bilo je 82:33 za Čelik. U posljednjoj četvrtini gošće su odigrale nešto bolje, ali domaće košarkašice na kraju su ipak slavile ubjedljivu pobjedu bilo je 103:56 (30:9, 28:17, 24:7, 21:23) za ekipu Čelika.

Kada je u pitanju pobjednička ekipa, Almedina Ahmić ostvarila je učinak od 18 poena i 19 skokova, Adna Omerdić dodala je 14, a Anida Čaušević 12 poena. U redovima ekipe Igmana, Jelena Kovač postigla je 17, dok je Aleksandra Zirojević dodala 12 poena.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Čelik je sezonu završio na petoj poziciji sa 12 pobjeda i sedam poraza, dok je ekipa Igmana sezonu okončala na posljednjoj poziciji sa dvije pobjede i 18 poraza.

Zeničanke na čelu sa trenerom Armelom Mujakovićem mogu biti zadovoljne sezonom koja je za njih završena, sa veoma mladom ekipom, gdje su većina igračica juniorke, neke čak i kadetkinje ostvarile su plasman u gornjem dijelu tabele, te im je za dlaku izmakao plasman u doigravanje. Naredne sezone očekuje se još bolji plasman ekipe Čelika, te borba za sami vrh tabele.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.