ŽKK Play Off nakon velikog preokreta u finišu bolji od KŽK Čelik
Košarkašice iz Sarajeva odigrale su maestralnu posljednju četvrtinu, te su velikim preokretom u posljednjim minutama utakmice došli do vrijedne pobjede

Liga BiH za košarkašice, 10.kolo

ŽKK Play Off nakon velikog preokreta u finišu bolji od KŽK Čelik

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Večeras su u zeničkoj Areni košarkašice Čelika u okviru derbija 10. kola lige BiH dočekale tim Play-Offa iz Sarajeva. U sjajnom meču punom preokreta na kraju je pobjedu slavila ekipa iz Sarajeva rezultatom 78:79.


Zeničanke su pred večerašnji meč imale omjer od šest pobjeda i dva poraza, dok je Play-Off bio na omjeru od osam pobjeda i jednim porazom. U zeničkoj Areni večeras se okupilo oko 400 gledatelja koji su mogli uživati u veoma dobroj košarkaškoj predstavi. Prva četvrtina okončana je vodstvom gostiju 14:19, dok su u drugoj četvrtini Zeničanke odigrale nešto bolje, te se na poluvrijeme otišlo pri rezultatu 35:36 za gošće iz Sarajeva.

Treća četvrtina je prošla u potpunoj dominaciji Zeničanki, koje su odigrale sjajnih 10. minuta, te je na kraju treće četvrtine na semaforu bilo 61:47 za ekipu Čelika. Kada su svi mislili da će domaće košarkašice rutinski privesti utakmicu kraju, gošće su pokazale da nisu bez razlog trenutno u samom vrhu tabele, te su sjajnom igrom i preokretom u posljednjoj četvrtini došli do nevjerovatne pobjede. Konačni rezultat na kraju bio je 78:79 (14:19, 21:17, 26:11, 17:32) za tim Play-Offa.

Kada su u pitanju najbolji pojedinci utakmice, u pobjedničkom sastavu Nikolina Džebo bila je nezaustavljiva sa 27 poena i devet skokova, dobru rolu pružile su i Azra Nikšić sa 17, te Sara Pašić sa 14 poena. U redovima ekipe Čelika, Ajla Selimović je ubacila 18 poena uz osam skokova, dok je Almedina Ahmić imala 17 poena i sedam skokova na svome kontu.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Nakon ovog kola, Play Off je na omjeru od devet pobjeda i jednim porazom, te zauzima drugu poziciji na tabeli iza ekipe Orlov. Čelik je sada na omjeru od šest pobjeda i tri poraza, te se nalaze na četvrtoj poziciji na tabeli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi