Čelik na krilima sjajne Selimović do ubjedljive pobjede nad Konjicem
Reprezentativka BiH je bila najbolja na terenu, te je predvodila svoj tim do pete pobjede u sezoni

Liga BiH za košarkašice, 7.kolo

Čelik na krilima sjajne Selimović do ubjedljive pobjede nad Konjicem

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkašice Čelika u okviru 7.kola Lige BiH večeras su u zeničkoj Areni dočekali tim Konjica, te su slavili ubjedljivu pobjedu rezultatom 84:48.

Zeničanke su u ovaj meč ušle s omjerom od četiri pobjede i dva poraza, dok su gošće ušle u ovaj meč s omjerom od jedne pobjede i pet poraza.

Od početka utakmice domaće košarkašice su nametnule svoj ritam te su prvu četvrtinu riješile u svoju korist rezultatom 24:12. U drugoj četvrtini Zeničanke su još više povećale svoju prednost, te se na poluvrijeme otišlo pri rezultatu 41:24.

U trećoj četvrtini nastavila se dominacija Čelika, te je na kraju četvrtine na semaforu bilo 61:36. U posljednjoj četvrtini sve igračice domaće ekipe su dobile šansu za igru, te su se sve upisale u listu strijelaca. Na kraju je bilo uvjerljivih 84:48 (24:12, 17:12, 20:12, 23:12) za Čelik.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

U redovima pobjedničke ekipe, sjajna je bila Selimović je ubacila 31, dok je Omerdić dodala 12 poena. U redovima ekipe Konjica Begić je ubacila 14, dok je Voloder dodala 13.

Čeliku je današnja pobjeda bila peta u sezoni, te su uz dva poraza na trećoj poziciji, Konjic se nalazi na devetoj poziciji sa jednom pobjedom i šest poraza.

Top Komentari

rodjeni95
Igracica sa brojem 23 u KK Konjic ima potencijala u svakom pogledu.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije