Nova uzbuđenja

Prva liga FBiH: Svi susreti u subotu, derbi u Gabeli, lider u Gradačcu

Samir Mlaćo
Zbog katoličkog praznika Uskrsa svi susreti 22. kola Prve lige FBiH igraju se u subotu od 16:30 sati.

Lider Igman na megdan će Zvijezdi iz Gradačca koja u ovaj meč ulazi nakon pobjede nad Mladosti u Doboj Kaknju 2:1.

Ova dva tima odmjerila su snage nedavno u Kupu BiH, Igman je u prvom meču slavio za zelenim stolom 3:0, dok je siguran bio u revanšu.

Domaći žele 'osvetu', te uz podršku navijača do tri boda, dok gosti vjeruju da će i nakon ovog meča ostati na liderskoj poziciji.

Derbi se igra u Gabeli gdje će GOŠK dočekati TOŠK. Gabeljani su u Hadžićima u posljednjim minutama stigli do važna tri boda u prošlom kolu te će im to sigurno značiti, dok TOŠK u kontinuitetu igra dobro.

U prvom meču ova dva tima GOŠK je u Tešnju slavio 2:0.

Rudar je blagi favorit na svom terenu protiv Orašja, dok će vrijedne bodove u borbi za opstanak Travnik tražiti protiv OFK Gradina.

Goražde dočekuje Mladost, dok se derbi donjeg dijela igra u Maglaju. BFK Simm Bau će ugostiti NK Jedinstvo. U Simm Bau su uvjereni da je konačno vrijeme da se raduju, dok gosti dolaze sa novim trenerom Adisom Obadom i dosta problema i u oko kluba.

Bratstvo će u ugostiti Radnik, dok zahuktala Budućnost dočekuje HNK Tomislav, tim koji je već bio otpisan u borbi za opstanak, no sada je situacija potpuno drugačija.

Raspored 22. kola Prve lige FBiH

Subota (16:30 h)

NK Zvijezda – FK Igman

FK Rudar – HNK Orašje

BFK Simm Bau – NK Jedinstvo

FK Budućnost – HNK Tomislav

NK  Bratstvo – FK Radnik

NK GOŠK – NK TOŠK

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Travnik – OFK Gradina

FK Goražde – FK Mladost

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.