"Želimo poručiti dežurnim kritičarima da opstanak kluba neće doći u pitanje"

Federalni prvoligaš izdao saopštenje za javnost

"Želimo poručiti dežurnim kritičarima da opstanak kluba neće doći u pitanje"

H. Zilić

Turbulentna sezona je u NK Zvijezda Gradačac.

Klub se nalazi u finansijskim problemima zbog dugovanja prema bivšim igračima i trenerima. Izdali su sinoć novo saopštenje, a ako je suditi prema istom u Gradačcu počinju puhati pozitivniji vjetrovi.

Pomenuto saopštenje prneosimo u cijelosti bez izmjena.

"U kontekstu rješavanja nastalih dugova iz ranijeg perioda, a koja su pristigla i pristižu na adresu NK Zvijezda Gradačac i aktuelne Uprave kluba želimo obavijestiti javnost, a posebno naše vjerne navijače:

- da smo uspješno okončali proces na zahtjev bivšeg trenera Mileta Lazarevića koji je ispostavio potraživanja od 24.000 KM. Predsjednik kluba je u toku procesa uspio postići dogovor prema kojem je donosena i konačna odluka NS TK o ispalati 2.700 KM Miletu Lazareviću, čime je spor okončan. Isplata je izvršena prošle sedmice!

- Takođe prošle sedmice je okončan i sudski spor sa bivšim igračem Omerom Berbićem, te je obustavljen disciplinski postupak protiv istog.

Oglasi

- Uprava kluba ima jasan plan da do kraja sezone riješi dugovanja prema svim bivšim igračima i trenerima koje su nažalost neodgovornim radom napravile bivše uprave i pojedinci u ranijem periodu. Takve isplate ćemo izvršiti kroz postignute sporazume s bivšim igračima i trenerima kluba.
- Uprava kluba posebno želi istaći da NK Zvijezda trenutno nema dugovanja niti prema jednom igraču koji trenutno čini igračku kadar!

- Želimo se zahvaliti svim bivšim igračima i trenerima na strpljenju i pristanku da se njihova ugovorena potraživanja isplaćuju sporazmuno i periodično.

Na kraju želimo poručiti našim vjernim navijačima i simpatizerima kluba, pa i dežurnim kritičarima i dušebrznicima, da opstanak Zvijezde u Prvoj ligi FBiH neće doći u pitanje, te da će Uprava kluba učiniti sve da se potraživanja kluba do kraja prvenstva svedu na minimum, da igrači, treneri i svi uposleni imaju redovna primanja, a Zvijezda bude u gornjem dijelu tabele PL FBIH.

Zvijezda je prošlo kolo odigrala odličnu gostujuću utakmicu i zabilježila pobjedu. Polako se pokazuju rezultati rada napravljeni dovođenjem novog trenera i nekoliko novih igrača, te priključenje juniora Zvijezdinom timu. Imenovanje novih lica za direktora i sekretara kluba su takođe dala značajan doprinos.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

S poštovanjem,

Uprava kluba NK Zvijezda", stoji u saopštenju federalnog prvoligaša.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

2323
Pa.prodace Igmanu....jos da imaju trenera a ne tog manipulatora na klupi
1 0
Brazuka
Ocete prodati u subotu i izdati one koji vas vole?
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi