Do sada su igrali osam utakmica

Pet minuta je bilo dovoljno - Džeko je postigao prvi gol u historiji Cityja protiv Real Madrida

Eldar Ganibegović

U polufinalu Lige prvaka gledat ćemo sjajan dvomeč između Real Madrida i Manchester Cityja.

Kraljevski klub je u četvrtfinalu izbacio prvake Evrope, ekipu Chelseaja, dok su Građani s ukupnih 1:0 bili bolji od Realovog gradskog rivala, Atletica.

Do sada su Real Madrid i Manchester City odigrali osam utakmica, a prvu 18. septembra 2012. godine u prvom kolu grupne faze Lige prvaka.

Gledali smo sjajnu utakmicu, a na kraju je Real slavio s 3:2 nakon velikog preokreta u dramatičnoj završnici utakmice.

Edin Džeko je ušao u 63. minuti umjesto Davida Silve i samo pet minuta bilo mu je potrebno da pogodi na Santiago Bernabeuu za vodstvo od 0:1.

Ipak, samo osam minuta trajalo je slavlje gostiju jer je Marcelo izjednačio, da bi u 85. Aleksandar Kolarov pogodio za 1:2.

Činilo se da će City odnijeti tri boda iz Španije, ali Cristiano Ronaldo i Karim Benzema nisu mislili tako, te su u 87. i 90. minuti postigli po gol za veliki preokret i pobjedu.

Na Etihadu je te sezone bilo 1:1 u drugoj utakmici.

Naredni susret bio je 2015. godine na International Champions Cupu gdje je Real Madrid slavio s uvjerljivih 4:1.

Godina 2016. donosi upravo ono što i 2022. - polufinale Lige prvaka između ova dva kluba. Odličio je autogol Regesa u revanš utakmici i Real je prošao s ukupnih 1:0.

Novi meč opet na International Champions Cupu i to 2017. godine. City se istom mjerom revanširao Realu, odnosno slavio je s 4:1.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Konačno je 2020. godine City bio uspješniji od Reala u Ligi prvaka. U osmini finala je slavio dva puta po 2:1, ali ga je zaustavio Lyon na narednoj prepreci.

Inače, prva utakmica ove godine igra se na Etihadu 26. aprila, a revanš u Madridu zakazan je za četvrti maj. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.