Guardiola: Imali smo sreće, prošli, a sada smo u velikoj nevolji

Trener Manchester Cityja

Guardiola: Imali smo sreće, prošli, a sada smo u velikoj nevolji

Eldar Ganibegović

Nakon pobjede 1:0 u prvoj utakmici, remijem u Madridu protiv Atletica (0:0), Manchester City je izborio polufinale Lige prvaka. 

Tamo će igrati protiv Real Madrida koji je s ukupnih 5:4 izbacio Chelsea. Trener Cityja, Pep Guardiola, nakon utakmice sinoć dao je nekoliko zanimljivih izjava.

"Oni su šampioni Španije, tako igraju, sa mnogo energije. U drugom poluvremenu su bili bolji od nas, imali smo sreće što nismo primili gol. U prvih 45 minuta smo imali šanse, generalno gledano zasluženo smo u polufinalu", kazao je Pep Guardiola i dodao:

"Težak su protivnik, svi timovi u Ligi prvaka pate kad dođu ovde, uspjeh je što smo ih prošli. Ne možemo uvijek da damo četiri ili pet golova, mi smo ljudi – dolazimo iz teške utakmice protiv Liverpoola."

Ono što brine Pepa Guardilu jesu povrede.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"U velikoj smo nevolji, ne možemo da zaboravimo da smo igrali prije tri dana, putovali, došli ovamo, sada imamo dosta povreda i ne znam šta će biti u narednim sedmicama, ali večeras slavimo jer je Manchester City treći put u historiji u polufinalu Ligeprvaka", zaključio je Guardiola.

Španski stručnjak također je naglasio da nema potrebe da se priča o onome što su radili igrači Atletica, a nije htio da komentariše novinarske navode da je Phil Foden sinoć bio na meti Jorgandžija. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Zna gvardiola o čemu priča,zna da će igrati protiv var-a i protiv sudija
0 1
Bronson94
Kako ih nije sramota igrat, jedan sut u okvir gola hehe
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi