Igrala se 99. minuta, cijeli stadion je zviždao, a onda je Diego Simeone napravio nestvaran potez

Nadmašio je sam sebe

Igrala se 99. minuta, cijeli stadion je zviždao, a onda je Diego Simeone napravio nestvaran potez

Endin Čaušević

Atletico Madrid sinoć se oprostio od Lige prvaka za ovu sezonu u četvrtfinalu.

Madriđani su poraženi u dvomeču od Manchester Cityja sa ukupnih 1:0 i nisu uspjeli da se plasiraju u polufinale gdje bi ih čekao okršaj protiv gradskog rivala Reala.

Atletico je sinoć na svom terenu pokušao na sve načine da dođe do gola i produžetaka, ali na kraju nisu našli put ka mreži.

Domaći su propustili nekoliko nevjerovatnih prilika u samom finišu. Međutim, nevjerovatnu scenu na Wandi Metropolitano vidjeli smo u devetoj minuti sudijske nadoknade.

Nakon varnica na terenu i crvenog kartona Felipea bilo je dosta burno. Minutu kasnije Fernandinho je legao na teren i žalio se na povredu nakon čega su krenuli žestoki zvižduci s tribina.

Tada je u centru pažnje bio Diego Simeone koji je napravio nevjerovatan potez i tražio je ironično od navijača da prestanu da zvižde i počnu da aplaudiraju što su oni poslušali i uradili.

[twitter]https://twitter.com/Joseph94355950/status/1514347790981283845[/twitter]

Simeone je kasnije mirivao i Savića koji je imao sukob sa Fodenom, a na kraju svega sudija mu je dao žuti karton jer je shvatio ironiju kod argentinskog stručnjaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

On je pokušao da objasni sudiji da je sve to radio da smiri strasti, ali je bilo jasno da je radio baš suprotno. Od Simeonea smo navikli da radi dosta temperamentne stvari tokom meča, ali ovaj put nadmašio je sam sebe.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Predvidjam španjolsko finale, opet.
4 3
lalinjo
Nije da nešto simpatiziram engleze,posebno neke igrače,Guardiola je odličan trener i njemu svaki respekt,Simeone kao malo dijete kad mu uzmeš igračku,ujedno arogantan i dosta često u fazi seljakluka,voli nadoljevati ulje na vatru,takav je bio i kao igrač. Poslije utakmice igrači AM kao i inače kad izgube,seljakluk na kvadrat,posebno naši balkanci.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi