Shelvey u intervjuu za Sky

Velike najave iskusnog veznjaka: "Naš klub će biti velik kao PSG i Manchester City"

Eldar Ganibegović

Engleska Premier liga potvrdila je u oktobru mjesecu 2021. godine kako je Newcastle dobio nove vlasnike.

Investicioni fond iz Saudijske Arabije ima 80 posto vlasništva nad klubom, a na njegovom čelu je princ Mohammed Bin Salman, a ostatak vlasništva imaju Amanda Stavley i braća Reuben.

Svrake su tako preko noći postale najbogatiji klub na svijetu. Ove sezone prvi cilj je ostanak u Premier ligi, a prvi potez novih vlasnika bila je smjena trenera Stevea Brucea umjesto kojeg je stigao Eddie Howe.

Sljedeći potezi povučeni su u januarskom prijelaznom roku. Igrači kao što su Bruno Guimaraes, Chris Wood, Kieran Trippier, Dan Burn i Matt Targett pridružili su se Newcastleu te zajedno s novim trenerom opravdali ukazano povjerenje.

Newcastle je slavio u osam od posljednjih 13 utakmica i zahvaljujući tome, gotovo je siguran da će se zadržati u engleskoj eliti. Trenutno je na 14. mjestu na tabeli i 12 bodova ispred Burnleyja koji je u zoni ispadanja.

Novi vlasnici ne namjeravaju odmarati na lovorikama i žele stalno razvijati klub. Igrač Newcastlea Jonjo Shelvey rekao je da imaju vrlo ambiciozne planove.

"Ovaj klub će biti velik poput PSG-a ili Manchester Cityja. Potrajat će dugo, ali Newcastle bi mogao biti najbolji. Moramo biti strpljivi. Sve što želim je biti dio ovog projekta", rekao je veznjak u intervjuu za Sky Sports. 

Shelvey je također toplo govorio o Eddieju Howeu:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nikada prije nisam imao trenera poput njega. Prvo što je učinio bilo je da nam je dao karte. Na njima smo trebali napisati imena naših žena, djece i datume njihovog rođenja. Želi znati sve o nama. Drago mi je da ima povjerenje u mene i želim dati sve da mu uzvratim."

Shelvey je inače važan dio Svraka za koje je ove sezone nastupio na 24 utakmice, postigao dva gola i dodao tri asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti