PSG objavio loše vijesti: Povrijeđen Leo Messi

Propustit će naredni meč

PSG objavio loše vijesti: Povrijeđen Leo Messi

E. Ganibegović

PSG je danas potvrdio da je povrijeđen Lionel Messi.

Argentinca tako neće biti u sastavu za idući ligaški meč protiv Angersa zbog povrede Ahilove tetive, a dodatni pregledi obavit će se za 48 sati, odnosno u četvrtak.

Messi je u tekućoj sezoni propustio ukupno deset utakmica u Ligue 1 što zbog zaraze virusom COVID-19, što zbog povreda i što zbog nastupa za reprezentaciju svoje zemlje. 

Podsjetimo, Lionel Messi je ljetos prešao u PSG nakon 21 godine provedene u Barceloni i na 21 utakmici u Ligue 1 postigao samo tri gola, ali dodao i 13 asistencija.

Mnogo bolji golgeterski učinak ostvario je u Ligi prvaka gdje je postigao pet golova, ali je njegov tim zaustavljen u osmini finala tog takmičenja kada ih je izbacio Real Madrid.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

PSG kod Angersa gostuje u okviru 33. kola već sutra od 21 sat.

Stanje na tabeli je takvo da će sutrašnjom pobjedom, ako do nje naravno dođe, PSG i matematički osigurati titulu prvaka Francuske, jer bi na pet kola do kraja bio na minimalno 15 poena ispred Marseillea koji ima mnogo slabiju gol-razliku.

Promo

Top Komentari

denimen9
Bolju je Ramos sezonu imao od njega.
4 4
Goran86
Nece im faliti
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi