Foto - Screenshot

Nakon današnjeg meča

Obračun omladinaca Napolija i Rome, Bosanca su jedva odvojili od rivala

Midhat Šljivak

Napoli je napravio veliko iznenađenje u 30. kolu juniorske Serije A pobjedom protiv vodeće Rome s 1:0, a po završetku utakmice došlo je do obračuna među igračima u kojem je glavnu ulogu imao fudbaler bh. porijekla Benjamin Tahirović.

Prethodni dueli juniora Rome i Napolija obilovali su golovima, ali danas je postignut samo jedan. Napoli je zabio preko Ambrosina u 12. minuti za 0:1 i ovaj rezultat na kraju je bio i konačan.

Nakon utakmice desile su se nemile scene. Došlo je do obračuna između mladih fudbalera, a jednu od glavnih uloga imao je švedski fudbaler bh. korijena Benjamin Tahirović.

On je igrao do 82. minute meča, a po okončanju utakmice došao je u sukob s nekim od protivničkih fudbalera koji su slavili pobjedu. Došlo je do naguravanja, a nekako je teži incident spriječen.

Tahirovića su jedva smirili. Jedan od članova stručnog štaba ga je nekako uspio 'istjerati' s terena uz pomoć saigrača, no očigledno se radilo o nekoj žestokoj uvredi čim je reakcija igrača bh. porijekla bila ovako žestoka.

Iako je rođen u Švedskoj, Tahirović je porijeklom iz Sarajeva, a o njemu brojni skauti govore same pohvale.

Ranije je bio na probama u Sportingu, Portu i Benfici, no Roma je odnijela pobjedu u borbi za njegov potpis i Benjamin je prošlog ljeta stigao u Rim.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ove sezone ovaj 18-godišnjak je nastupio 27 puta u svim takmičenjima i ima učinak od tri gola i tri asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.