Kraljevi idu lagano ka tituli

Real Madrid u gostima pobijedio Osasunu, Benzema promašio čak dva penala

Endin Čaušević

Real Madrid je večeras u gostima pobijedio Osasunu sa 3:1 u meču 33. kola španske la Lige.

Kraljevski klub uspio je da dođe do nova tri boda s kojima je sada na korak od osvajanja titule prvaka Španije.

Real je odlično otvorio utakmicu i poveo već u 12. minuti kada je David Alaba uspio da pogodi za 1:0 nakon što se odlično snašao u petercu domaće ekipe.

Ipak, Osasuna je već u narednom napadu poravnala na 1:1. Domaći su odigrali sjajnu akciju, a na kraju je Ante Budimir ostao sam i sa pola metra je lagano poslao loptu u mrežu Reala.

Osasuna je nakon toga došla i do preokreta kada je ponovo Budimir pogodio, ali je ovaj put gol hrvatskog napadača opravdano poništen zbog ofsajda.

I kada se očekivao kraj prvog poluvremena Real je ponovo došao do prednosti. Ovaj put u centru pažnje bio je Marco Asensio koji je uspio da savlada golmana Osasune za 2:1.

U drugom poluvremenu Real je mogao sve da riješi već u prvih 15 minuta. Naime, u 52. minuti gosti su izborili penal, a loptu na bijelu tačku namjestio je Benzema, no njegov udarac odlično brani Herrera.

Samo sedam minuta kasnije glavni sudija je svirao novi penal za Real Madrid. I ovaj put Benzema je odlučio da šutira, ali ponovo mu Herrera sjajno brani i ostavlja Osasunu u meču.

Domaći su u finišu utakmice pokušali da dođu do boda. Sjajnu šansu imao je Budimir za 2:2, ali nije uspio ovaj put da savlada Courtoisa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Osasuna je krenula u potpunosti naprijed što je ostavilo ogroman prostor za kontre Reala. Kraljevi su to iskoristili u šestoj minuti nadoknade kada je Vinicius uposlio Lucasa koji postavlja konačnih 3:1.

Real je i dalje ubjedljivo prvi i sada ima 78 bodova, dok je Osasuna deveta sa 44 osvojena boda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.