Noć za zaborav Karima Benzeme: Golman Osasune mu odbranio dva penala

Herrera čudesno skinuo udarce

Noć za zaborav Karima Benzeme: Golman Osasune mu odbranio dva penala

M. Šljivak

Napadač Real Madrida Karim Benzema igra meč za zaborav protiv Osasune u Pamploni.

Sjajni napadač uspio je večeras promašiti čak dva penala. Tačnije, golman domaćeg sastava Sergio Herrera mu je odbranio oba udarca.

Prvo je u 52. minuti Herrera sjajno skinuo udarac Benzemi. Sedam minuta kasnije identičan pokušaj Francuza s 11 metara, ali Herrera je čudesan.

Ovu noć na El Sadaru Benzema će željeti da što prije zaboravi. Jednostav ga nije išlo i možda će neko drugi u narednim utakmicama preuzeti odgovornost s 11 metara.

Ronaldo već izabrao osvajača Zlatne lopte: "Govorim to godinama, a svi me kritikuju"

Ronaldo Nazario da Lima je Zlatnu loptu osvajao dva puta, 1997. i 2002. godine.

France Football je odlučio da promijeni strategiju za dodjelu Zlatne lopte te će se ubuduće kao glavni kriterij uzimati učinak tokom jedne sezone, a ne kalendarske godine.

Kako se već bliži kraj sezone 2021/22 već se može pričati o glavnim favoritima da osvoje ovu prestižnu nagradu. Brazilac Ronaldo je već izabrao svog favorita.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Legendarni napadač smatra da Zlatna lopta treba pripasti Karimu Benzemi koji je zaista fenomenalan u posljednje vrijeme. U dosadašnjem dijelu sezone je već na učinku od 37 golova.

"Benzema zaslužuje Zlatnu loptu. Govorim to već godinama, a svi me kritikuju. On je zaslužio tu nagradu. Veliki je napadač", kazao je Ronaldo u razgovoru za Sky Sport.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Nema veze bit će još 2,tek je 85 minuta hahhaha
1 7
Klicko
Daj meni penal daj njima šta piju kmeee kmee
1 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi