"Običan magarac, igra kao đavo i izuzetno je slab u većini stvari"
Foto - EPA

Luizao vrijeđao Viniciusa

"Običan magarac, igra kao đavo i izuzetno je slab u većini stvari"

Midhat Šljivak

Mladi Brazilac Vinicius Junior (21) postao je nedodirljiv član prve postave kod Carla Ancelottija u ekipi Real Madrida.

Ovaj 21-godišnjak igra najbolju sezonu karijere. Često je kreirao pobjede Kraljeve ove sezone, no postoji još mnogo kritičara koje njegova igra ne impresionira.

Tako je nekadašnji reprezentativac Brazila Luizao u jednom podcastu žestoko kritikovao Viniciusa i nazvao ga je magarcem.

"Vinicius je magarac. Ne zna kako ukrasti loptu golmanu, ne zna kako zabijati golove. Mora trenirati sve - udarce glavom, nogom. Je li dobar asistent? Lopte mu prelaze preko noge", govori Luizao i nastavio je s uvredama prema mladom fudbaleru:

"Igrao kao đavo. Mora dosta učiti i napredovati. Posebno se mora fokusirati na završnicu s lijevom nogom", poručio je Luizao.

Vinicius Junior je ove sezone zaista odličan u dresu Reala. Postigao je 16 golova i upisao je 17 asistencija te je jedan od najkorsnijih fudbalera u Evropi.

S druge strane Luizao je većinu fudbalske karijere proveo u Brazilu. Igrao je za brojne klubove, a najbolji period je imao u Corinthiansu gdje je nastupao od 1999. do 2002. godine i gdje je zabio 76 golova u 109 nastupa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Njegova evropska avantura kratko je trajala. Ukupno je tri godine proveo na Starom kontinentu, a nastupao je za Deportivo La Corunu i Herthu.

Treba istaći da je Luizao bio član reprezentacije Brazila koja je 2002. godine osvojila naslov prvaka svijeta. Za Karioke je odigrao 12 utakmica i zabio je četiri gola.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dragan_B
Stavi u naslov "Običan magarac" dok u samom textu ispod nigdje riječi "Običan" .. Zadruga Pink novinarstvo.
3 1
Marco_Materazzi
Ja mislio to onaj Luizao isto je igrao za Benficu, a za ovog pokemona nikad cuo nisam.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi