Očekivali su da Bale večeras konačno zaigra, a onda Real Madrid šokirao objavom

Velšanin ponovo u centru pažnje

Očekivali su da Bale večeras konačno zaigra, a onda Real Madrid šokirao objavom

Endin Čaušević

Fudbaleri Real Madrida večeras igraju u gostima protiv Osasune meč 33. kola španske La Lige.

Kraljevski klub je favorit u večerašnjem meču protiv Osasune i u slučaju pobjede Real će doći na korak od osvajanja titule prvaka Španije.

Real ima 15 bodova više u odnosu na konkurenciju i već sada je jasno da je potrebno pravo čudo da na kraju titula ne ode na Santiago Bernabeu. Pored toga Kraljevi se bora i za trofej u Ligi prvaka, te je sigurno da su mislima već okrenuti na dvomeč protiv Manchester Cityja.

Zbog toga se vjeruje da će Carlo Ancelotti u narednim mečevima La Lige odmoriti nekoliko prvotimaca za okršaj protiv Cityja koji će biti na rasporedu naredne sedmice.

Španski mediji su najavljivali čak da bi večeras konačno od prve minute mogao zaigrati i Gareth Bale koji se lagano oprašta od Real Madrida s obzirom da mu na kraju sezone ističe ugovor koji neće biti produžen.

Međutim, Real Madrid je danas iznenadio sve kada je objavio da Bale uopšte neće biti u konkurenciji za večerašnju utakmicu protiv Osasune, a uz tu informaciju nisu dali objašnjenje zašto će Velšanin propustiti meč.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španski mediji su objavili da je Bale ostao u Madridu zbog povrede, ali ima i onih koji smatraju da to nije baš tačno i da je Velšanin bio višak pred meč protiv Osasune.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi