Potez koji je obilježio fudbal

Prvo oštri pogled i veseli osmijeh, onda jedan od najupečatljivijih trenutaka ikada

Admin Čaušević

Postoje trenuci, potezi i utakmice koje zauvijek uđu u historiju fudbalske igre.

Ronaldo da Lima i Thierry Henry su igrači kakvih danas nema. Tokom karijere su nekoliko puta igrali jedan protiv drugog, kako u reprezentativnom tako i klupskom fudbalu.

Kada je Henry bio na vrhuncu Ronaldovo vrijeme je polako prolazilo. Slaba koljena su uzimala danak, a počeo je i da se pojavljuje problem sa debljanjem.

Obojica fudbalera spadaju u grupu najboljih napadača ikada, a prvi i možda jedini put kada je Henry zasjenio Ronalda desio se u februaru 2006. godine.

Niz fudbalera je zablistalo na Santiago Bernabeu, možda i najljepšoj i najbitnijoj pozornici u svijetu fudbala, a da nisu došli iz Reala. Na prvu mnogi će pomisliti na Ronaldinha i Alessandra Del Piera.

Međutim, ono što je uradio Henry je definitivno jedan od nezaboravnih momenata i trenutak koji će se zauvijek pamtiti, posebno kada su u pitanju navijači Arsenala.

Uoči utakmice Francuz je uputio prepoznatljivi oštri pogled, s Ronaldom se pozdravio veselim osmijehom, onda je uslijedio ples. 

Topnici su slavili s 0:1. Jedini gol bio je maestralno djelo Henryja kada je nanizao nekoliko igrača Reala i matirao Ikera Casillasa.

U revanš susretu Arsenal je uspio nekako izdržati i proći dalje. Tim iz Londona je te godine došao do finala gdje je izgubio od Barcelone.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Henry je bio istinski vođa te na neki način ''posljednjih mohikanac" jer je praktično sam na svojim leđima nosio cijelu ekipu i odveo je do finala.

Da jedan igrač svojim fenomenalnim igrama i potezima odvede tim do finala Lige prvaka je nezamislivo, upravo iz tog razloga Henryjeva predstava protiv Reala iz 2006. godine se smatra jednom od najboljih invidualnih u historiji fudbala.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.