Real Madrid u gostima pobijedio Osasunu, Benzema promašio čak dva penala

Kraljevi idu lagano ka tituli

Real Madrid u gostima pobijedio Osasunu, Benzema promašio čak dva penala

E. Čaušević

Real Madrid je večeras u gostima pobijedio Osasunu sa 3:1 u meču 33. kola španske la Lige.

Kraljevski klub uspio je da dođe do nova tri boda s kojima je sada na korak od osvajanja titule prvaka Španije.

Real je odlično otvorio utakmicu i poveo već u 12. minuti kada je David Alaba uspio da pogodi za 1:0 nakon što se odlično snašao u petercu domaće ekipe.

Ipak, Osasuna je već u narednom napadu poravnala na 1:1. Domaći su odigrali sjajnu akciju, a na kraju je Ante Budimir ostao sam i sa pola metra je lagano poslao loptu u mrežu Reala.

Osasuna je nakon toga došla i do preokreta kada je ponovo Budimir pogodio, ali je ovaj put gol hrvatskog napadača opravdano poništen zbog ofsajda.

I kada se očekivao kraj prvog poluvremena Real je ponovo došao do prednosti. Ovaj put u centru pažnje bio je Marco Asensio koji je uspio da savlada golmana Osasune za 2:1.

Oglasi

U drugom poluvremenu Real je mogao sve da riješi već u prvih 15 minuta. Naime, u 52. minuti gosti su izborili penal, a loptu na bijelu tačku namjestio je Benzema, no njegov udarac odlično brani Herrera.

Samo sedam minuta kasnije glavni sudija je svirao novi penal za Real Madrid. I ovaj put Benzema je odlučio da šutira, ali ponovo mu Herrera sjajno brani i ostavlja Osasunu u meču.

Domaći su u finišu utakmice pokušali da dođu do boda. Sjajnu šansu imao je Budimir za 2:2, ali nije uspio ovaj put da savlada Courtoisa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Osasuna je krenula u potpunosti naprijed što je ostavilo ogroman prostor za kontre Reala. Kraljevi su to iskoristili u šestoj minuti nadoknade kada je Vinicius uposlio Lucasa koji postavlja konačnih 3:1.

Real je i dalje ubjedljivo prvi i sada ima 78 bodova, dok je Osasuna deveta sa 44 osvojena boda.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
De meni penal daj njima šta će popit hahahha
7 20
Mostarac94
Titula titulaa slavit ce see titulaaa
12 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi