Nizozemac slavio

Verstappen u Imoli ponizio Hamiltona, iznenadio reakcijom poslije utrke

Admin Čaušević

Max Versappen je računajući sprint utrku i trku u Imoli osvojio maksimalan broj bodova (35) i tako se približio vodećem Charlesu Leclercu.

I dok je Verstappen imao sjajan dan, njegov ruti rival Lewis Hamilton je imao možda i najgori dan u karijeri jer je cijelu utrku bio zaglavnjen na dnu poretka i na kraju je završio na 13. mjestu.

Iako je to djelovalo nezmislivo obzirom na dešavanja u prošloj sezoni Verstappen je u Imoli uspio prestići za cijeli krug.

Mnogi to vide kao poniženje te su s oduševljenjem dočekali Hamiltonov pad, vozač Red Bulla je u izjavi poslije utrke bio realan.

"Mercedes je spor cijele godine, tako da ne vidim ništa uzbudljivo u preticanju Hamilton za cijeli krug, jednostavno dešava se", kazao je Verstappen.

S druge strane Hamilton se već oprostio od nadanja da može do 8. titule prvaka svijeta i to nakon svega četiri utrke.

"Bilo je stvarno teško i ne znam šta da kažem. Van sam utrke za titulu i nema priče oko toga. Bio je ovo vikend za zaborav", poručio je Britanac.

Nakon četiri utrke vodeći Leclerc ima 86 bodova, a drugoplasirani Verstappen 59. Hamilton je tek sedmi sa 28 bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.