Ludilo na Imoli, Verstappen se najbolje snašao
FOTO: EPA

Pole postion za vozača Red Bulla

Ludilo na Imoli, Verstappen se najbolje snašao

H. Zilić

Vikend u Formuli 1 nastavlja se na legendarnoj stazi Imola za VN Emilia Romagne.

Vožene su kvalifikacije, a do prvog pole positiona ove sezone stigao je Max Verstappen. Vozač Red Bulla u cilju je imao vrijeme 1:19.295.

Iz prvog startnog reda krenut će i Charles Leclerc u Ferrariju, a Lando Norris je trećim mjestom u kvalifikacijama pokazao da se McLaren budi.

Odličan je bio Kevin Magnussen koji je u Haasu došao do četvrte pozicije, a u TOP 10 u kvalifikacijama završili su još Ricciardo, Perez, Bottas, Vettel i Sainz.

Ovome dodajmo da su kvalifikacije održane u veoma teškim uslovima, kiša je neprestano padala na Imoli, a vidjet ćemo kakvo će vrijeme biti tokom utrke i nove borbe za bodove u šampionatu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi