Verstappen i Red Bull dominantni u Italiji, razočarenje za Ferrari
Foto - EPA

Formula 1

Verstappen i Red Bull dominantni u Italiji, razočarenje za Ferrari

M. Šljivak

Aktuelni prvak svijeta Formule 1 Max Verstappen pobjednik je trke za Veliku nagradu Emilio Romagne na stazi u Imoli.

Nizozemac je startovao s pol pozicije i na kraju je vodstvo zadržao do samog kraja ove ne baš uzbudljive trke. Ovo je Verstappenu druga pobjeda us ezoni.

Dominaciju Red Bulla potvrdio je Sergio Perez koji je osvojio drugo mjesto, a na pobjedničkom postolju se našao i vozač McLarena Lando Norris.

Ferrari danas u Italiji nije blistao. Vodeći u ukupnom poretku Charles Leclerc bio je šesti s gotovo minut zaostatka, dok je Carlos Sainz JR izletio već u prvom krugu.

Novo razočarenje stiglo i za Lewisa Hamiltona. Nekadašnji šampion je za volanom Mercedesa kasnio čitav krug i osvojio je 13. mjesto.

Charles Leclerc je i dalje vodeći u generalnom poretku s 86 bodova, a Verstappen je sada mnogo bliže i trenutno je na 59 bodova.

Top Komentari

Abramhimovic
Super Max 1 a Mercedes i onaj svjetski prvak se mogu vec okrenuti 2023 godini,zapeo na 14 mjestu i nemoze nikog preci to svjetski prvak? Pa prosli godina da je Latifi vozio umjesto Hamiltona isto bi bio svjetski prvak
5 4
izvoristine
Ovaj put bolid od Maxa je perfektno izdtzao do Kraja. Ne znam sta se desava sa Hamilton? I da
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi