Verstappen pobijedio Leclerca u sprint utrci i zakazao spektakl za sutra!

Dosta uzbuđenja u Imoli

Verstappen pobijedio Leclerca u sprint utrci i zakazao spektakl za sutra!

E. Čaušević

Max Verstappen pobijedio je danas u sprint utrci u Imoli nakon što je jedan krug prije kraja uspio da prestigne Charlesa Leclerca.

Aktuelni prvak svijeta uspio je da pobijedi u današnjoj sprint utrci koja mu je donijela osam bodova u ukupnom poretku, ali i pole poziciju u sutrašnjoj utrci za Veliku nagradu Imole.

Verstappen je i danas bio prvi na startu, ali se nije baš proslavio jer ga je Leclerc uspio prestići i preuzeti vodeću poziciju.

U prvom krugu smo vidjeli i sigurnosno vozilo nakon kontakta Gaslyja i Zhoua koji je na kraju odustao. Nakon što je utrka nastavljena vidjeli smo nekoliko odličnih situacija.

Međutim, ono što je obilježilo utrku desilo se u 20. krugu, odnosno krug prije kraja sprint utrke. Tada je Verstappen uspio da prestigne Leclerca i preuzme vodstvo, te je na kraju pobijedio.

Leclerc je drugim mjestom osvojio sedam bodova, a iza njega završio je Perez. No, pobjednik dana bio je Carlos Sainz koji je startao deseti i došao je do četvrte pozicije s koje će startati u sutrašnjoj utrci.

Nakon Sainza slijede vozači McLarena Norris i Ricciardo, a potom idu Bottas. Magnussen, Alonso i Schumacher. Mercedes je zakazao i na sprint utrci jer je Russell završio na 11. mjestu, a Hamilton na tek 14. poziciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi