Veznjak napušta Madriđane na kraju sezone

Nakon dugo vremena nešto osvojili i odmah zavirili u Realovu svlačionicu: Isco odabrao novi klub

Admin Čaušević

Isco Alorcon će na kraju napustiti Real Madrid i postati slobodan igrač.

Isco je posljednjih godina daleko od prepoznatljive forme koja ga je krasila u vremenu kada su Kraljevi osvojili Ligu prvaka tri puta u nizu.

Prema najvama iz Španije iskusnog veznjaka bi mogao oživiti čovjek koji ga je i izveo na veliku scenu, Manuel Pellegrini.

Pellegrini i Isco su sarađivali u Malaga prije 10 i kusur godina, a sada će vjerovatno opet raditi zajedno i to u Betisu.

Betis je prije nekoliko dana nakon dugog niza godina posta konačno osvojio trofej. U pitanju je Kup kralja nakon što je boljim izvođenjem penala savladana Valencia.

Pellegrini je svjestan Iscovih kvaliteta te bez obzira na slabu formu želi ga oživiti i učiniti najboljim igračem ekipe.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Betis će u novoj sezoni imati visoke ambicije, želi konkurentan tim koji se može boriti za Ligu prvaka te je upravo zato cilj dovođenje 30-godišnjeg Isca.

Isco je zimus odbio ponudu iz Katara vrijednu 15 miliona po sezoni, rado bi ga dovela i Fiorentina, ali njegova želja je da ostane u Španiji te je njegov transfer u Betis i više nego izvjestan.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.