To je već svima jasno: Zna se za koga će Antonio Rudiger potpisati na kraju sezone

Fabrizio Romano sve potvrdio

To je već svima jasno: Zna se za koga će Antonio Rudiger potpisati na kraju sezone

Endin Čaušević

Njemački defanzivac Antonio Rudiger odlučio je da napusti Chelsea na kraju ove sezone.

Rudiger je standardan igrač Plavaca već nekoliko sezona i klub je htio da produži s njim ugovor koji ističe na kraju ove sezone, ali je Nijemac na kraju "prelomio" i odlučio da napusti Stamford Bridge.

Ovaj defanzivac je već informisao Thomasa Tuchela i čelnike Chelseaja da neće produžiti svoj ugovor i da će na kraju ove sezone bez obeštećenja napustiti Stamford Bridge.

Prije nekoliko dana pojavila se informacija da je Rudiger dobio ponudu da potpiše za Real Madrid, a čini se da je tu već sada sve jasno.

Fabrizio Romano je jutros potvrdio da je Real Madrid sve dogovorio s Rudigerom, te da je sada skoro sigurno da će ovaj defanzivac svoju karijeru nastaviti u dresu kraljevskog kluba.

Ugovor još uvijek nije potpisan, ali su Rudiger i Real dogovorili skoro sve uslove istog. Radi se o dugogodišnjoj saradnji, a svi ostali sitni detalji će biti dogovoreni uskoro nakon čega će Rudiger moći da potpiše saradnju s Realom.

Za Real će ovog sigurno biti veliko pojačanje u odbrani i očito da njima nije bio problem Rudigeru dati ogromnu platu koju je tražio od Chelseaja, ali na kraju u Londonu na to nisu pristali.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tuchel je jučer pred meč protiv West Hama potvrdio da mu je Rudiger već rekao da napušta klub.

"Situacija je takva da on želi napustiti klub. Rekao mi je to u privatnom razgovori. Klub i ja smo dali sve od sebe da ga zadržimo, ali ne možemo se više boriti zbog svega što se dešava", saopštio je Tuchel.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Korak unazad u karijeri sigurno.Iz prvaka Europe u drugorazredni klub.Klub kojeme sudije pomažu,klub koji je fašistički i koji dobija svaku utakmicu po 2 penala.Pljuc na klub i na igrača!
5 4
denimen9
Poslije Ramosa i VVD-a najbolji štoper na svijetu.
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti