Stadion Betisa "eksplodirao" kada je Joaquin uzeo mikrofon i rekao samo jednu rečenicu

Odlučilo je srce na kraju

Stadion Betisa "eksplodirao" kada je Joaquin uzeo mikrofon i rekao samo jednu rečenicu

E. Čaušević

Betis je u subotu uspio da osvoji titulu Kupa kralja, a trofej je na kraju podigao iskusni Joaquin Sanchez.

Joaquin je bio u Betisu i 2005. godine kada je ovaj klub također osvojio Kup kralja, a 17 godina kasnije isti igrač je bio taj koji je podigao pehar.

Ovaj 40-godišnjak je sigurno jedna od najvećih legendi Betisa i mnogi su poručili da nije mogao na ljepši način da završi svoju karijeru jer mu na kraju ove sezone ističe ugovor sa španskim klubom.

Joaquin je u suzama slavio pobjedu u finalu Kupa kralja protiv Valencije što je mnogima bio znak da zaista završava karijeru.

Međutim, kada su sinoć igrači Betisa na svom stadionu zajedno s navijačima ponovo slavili ovaj trofej Joaquin je izazvao erupciju oduševljenja samo jednom rečenicom.

"Ostajem u Betisu. Produžit ću ugovor i igrat ću još godinu dana", rekao je Joaquin nakon čega je nastala ludnica na tribinama.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Legendarni igrač će uskoro proslaviti svoj 41. rođendan, ali očito da još uvijek nije spreman za penziju. Za Betis je debitovao prije čak 22 godine i odigrao je skoro 500 mečeva za ovaj klub.

Pored Betisa u svojoj karijeri igrao je još za Malagu, Fiorentinu i Valenciju. Za reprezentaciju Španije odigrao je 52 utakmice i zabio je četiri gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti