Izašli na teren i nadigravali se

Ancelotti priznao da su zvijezde Real Madrida ignorisale šta im je rekao u svlačionici

Endin Čaušević

Sinoć smo na Etihadu gledali nevjerovatnu utakmicu između Manchester Cityja i Real Madrida, a na kraju je engleski klub pobijedio sa 4:3.

Prvo polufinale Lige prvaka između Cityja i Reala će se sigurno još dugo pamtiti jer su nam igrači ovih klubova sinoć priredili vjerovatno najbolju utakmicu u dosadašnjem dijelu sezone.

Na kraju je Manchester City slavio sa 4:3 iako je propustio veliki broj šansi. U Realu itekako mogu biti zadovoljni rezultatom iako su poraženi jer su svjesni da je City mogao dosta ubjedljivije da slavi.

Nakon utakmice svoje utiske otkrio je i trener kraljevskog kluba Carlo Ancelotti koji je priznao da igrači Real Madrida uopšte nisu pratili plan koji je dogovoren u svlačionici prije utakmice.

"Igrači se nisu držali plana koji je dogovoren u svlačionici. Plan nije bio da igramo tako ofanzivno i napadamo. Plan je bio da se bolje branimo što baš i nismo radili. Počeli smo utakmicu jako loše i primili ta dva gola, ali smo se vratili", rekao je Ancelotti i dodao.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Reakcija ekipe nakon 2:0 je bila jako dobra i ostali smo u utakmici. Jednostavno moramo bolje da se branimo u ovakvim utakmicama i to je ono što tražim od igrača. Sigurno će i Pep reći da su napadači večeras imali dosta bolju utakmicu od defanzivaca u oba tima".

S nestrpljenjem se sada čeka revanš utakmica ovih klubova koja je na rasporedu naredne srijede od 21 sat na stadionu Santiago Bernabeu u Madridu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.