Atomski fudbal na Etihadu: Poslastica sa sedam golova, odluka pada u Madridu
FOTO: EPA

Prvi duel polufinala Lige prvaka

Atomski fudbal na Etihadu: Poslastica sa sedam golova, odluka pada u Madridu

Haris Zilić

U prvoj utakmici polufinala Lige prvaka Manchester City je dočekao Real Madrid, konačan rezultat je bio 4:3 za City u odličnoj fudbalskoj predstavi.

Manchester City nije mogao poželjeti bolji početak utakmice. Igrala se druga minuta kada je De Bruyne iskoristio dodavanje Mahreza i pogodio za 1:0.

Građani su bili puno bolji rival na startu utakmice, kontrolisali su igru, sredinu terena, a u 11. minuti novo slavlje. De Bruyne je sada bio asistent, Gabriel Jesus strijelac za 2:0.

Real se trznuo nakon drugog gola. Igrala se 17. minuti kada su gosti izveli lijepu akciju, no udarac Vinicijusa je blokiran u posljednji čas.

City sredinom prvog poluvremena preuzima novu kontrolu nad utakmicom što je rezultiralo sa dvije dobre prilike. Prvu bilježimo za Mahreza u 26. minuti, a zatim je probao i Foden u 29. minuti, na semaforu je ostalo 2:0.

U 33. minuti sjajan centaršut Mendya i majstorska reakcija Benzeme koji postiže svoj novi pogodak i Real je smanjio vodstvo Citya na 2:1.

Oglasi

Nakon gola Benzeme bilo je još nekoliko obećavajućih prilika pred oba gola, ali na odmor se odlazi pri rezultatu 2:1 za domaće.

Drugo poluvrijeme je počelo spektakularno.

U 53. minuti Foden se iskupio za promašaj iz prvog poluvremena i na asistenciju Fernandinha pogađa za vodstvo Citya od 3:1. Dvije minute kasnije odličan napad Reala i Vinicijus pogađa za 3:2.

Dobra prilika za domaćine u 68. minuti. Laporte je lijepo primio jedan pas, odlično se snašao u šesnastercu gostiju uspio šutirati, međutim Courtois zaustavlja njegov pokušaj.

Još jedan pogodak u mreži Reala u 68. minuti, ovaj put u strijelce se upisao Bernardo Silva i to je bilo 4:2 za Manchester City.

Real ne bi bio Real da se još jednom nije vratio u utakmicu, a to čine u 82. minuti. Dosuđen je penal za goste, a siguran realizator za 4:3 bio je Karim Benzema.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Do kraja meča bilo je još nekoliko dobrih akcija, prilika pred oba gola, ali ostalo je 4:3 i odluka o putniku u finale past će u revanš duelu u Madridu naredne sedmice.

MANCHESTER CITY - REAL MADRID 4:3 (De Bruyne 2', Gabirel Jesus 11, Foden 53', Silva 74'/Benzema 33', 82' (p), Vinicius 55')

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sars33
Benzema Zlatna lopta! Hala Madrid
40 15
King_Kenny
...razvalio ih City,nisam nikad vidio da nekog vile nosaju kao ovaj Real,imali 2 ozbiljne sanse i zabili 3 gola,a City 7 mrtvih zicera promasio...ipak,dobro je sto nije rijeseno sve u prvoj utakmici,City ce morati trositi igrace i rizikovati kiks u EPL.
25 33

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije