Sjajni trener Liverpoola

Juergen Klopp izabrao svog kandidata za Zlatnu loptu

Admin Čaušević

Sasvim je jasno da Lionel Messi neće ponovo dobiti Zlatnu loptu nakon razočaravajuće sezone u PSG-u.

France Football je odlučio da promijeni loptu oko izbor dobitnika Zlatne lopte te će se ova prestižna nagrada ubuduće dodijeljivati na osnovu učinka tokom sezone, a ne kalendarske godine kao što je bio do sada slučaj.

Prema mnogim prvi favorit za osvajanje Zlatne lopte je Karim Benzema koji igra briljantno u dresu Real Madrida, ali podjednako kvalitetan je svakako i Sadio Mane.

Sjajni Senegalac je briljantan u dresu Liverpoola, a golom protiv Villarreala u polufinalu postao je Afrikanac sa najviše golova(14) u mečevima nokaut faze Lige prvaka.

Upravo je Mane kandidat Juergena Kloppa do osvoji Zlatnu loptu i to pod uslovom da Redsi u zrak podignu trofej Lige prvaka.

"Sadio Mane zaslužuje Zlatnu loptu? Ako tu nisu Messi i Ronaldo ona trebaš osvojiti Ligu prvaka, dajte nam nekoliko sedmica...", poručio je Klopp.

Inače, Mane je s Redsima na putu da osvoji četverostruku krunu pošto je ekipa s Anfielda nakon osvojenog Carabao Cupa u igri da osvoji Ligu prvaka, Premiership i FA Cup.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovaj 30-godišnjak igra fantastičnu sezonu. Na učinku je od 20 golova od kojih su mnogi bili ključni za pobjede Redsa. Na svom kontu ima i tri asistencije.

I 2019. godine kada je Liverpool osvojio Ligu prvaka bio je užem izboru za osvajanje Zlatne lopte, tada je završio četvrti iza Lionela Messija, Virgila van Dijka i Cristiana Ronalda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.