Trofej Lige prvaka i onda Zlatna lopta?

Trofej Lige prvaka i onda Zlatna lopta?

Samir Mlaćo

Mnogi se nadaju da bi Sadio Mane (30) ove godine mogao dobiti "Zlatnu loptu".

Senegalac je u sjajnoj formi, a u nekoliko navrata je bio ozbiljan kandidat za ovo priznanje.

Sinoć je postigao drugi pogodak u pobjedi Liverpoola nad Villarrealom 2:0, što je bio njegov 20-ti pogodak u sezoni.

Njegov trener Jurgen Klopp ističe da je on sjajan igrač, ali da se on ne razumije kako tačnu idu nominacije za navedeno priznanje.

Jasno je naveo da je Maneu potrebno da nešto osvoji, u ovom slučaju Ligu prvaka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ako niste Messi ili Ronaldo, onda morate da osvojite Ligu prvaka. Mi to još nismo uradili. Dajte nam par sedmica, vidjet ćemo gdje ćemo stići. Sadio uvijek gleda da pomogne ekipi, to volimo najviše od svega", dodao je Klopp.

Mane je u Liverpool stigao iz Southamptona 2016. godine.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Pa on ili Salah.Ne vidim ko bi mogao treći da osvoji
1 4
King_Kenny
...tri su kriterija,da budes Messi,Ronaldo ili da ti Perez to sredi,tako da Mane nema nikakve sanse pa makar osvojio sve trofeje ove sezone...bit ce 7.na toj dodjeli kao i Salah prosli put...ali to su svakako nebitna priznanja gdje glasaju potplaceni novinari iz Ruande,Fidzija,Djevicanskih Ostrva...igrace Liverpoola zanimaju samo pravi trofeji.
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi