Teške riječi za ovosezonsku senzaciju: "Oni su sramota za Ligu prvaka"

Cundy o Villarrealu

Teške riječi za ovosezonsku senzaciju: "Oni su sramota za Ligu prvaka"

Eldar Ganibegović

Villarreal je sinoć na Anfieldu poražen s 2:0 u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka. 

U 53. minuti Pervis Estupinan poslao je loptu u svoju mrežu, a dvije minute kasnije Sadio Mane je pogodio za, ispostavilo se, konačnih 2:0. Iako je, očekivano, Žuta podmornica pružila dobar otpor u odbrani, nije previše ponudila u napadu.

Takav način igre prošao im je u četvrtfinalu protiv Bayerna kojeg su senzacionalno izbacili, ali čini se da im protiv Liverpoola nema spasa ako ne promijene taktiku.

Iako prednost od dva pogotka možda još ne daje Liverpoolu garanciju u siguran prolaz u finale, malo ko daje priliku Villarrealu u revanšu, pogotovo nakon tolike dominacije ekipe Jurgena Kloppa.

Bivši nogometaš Chelseaja i Tottenhama, a sada stručnjak Jason Cundy nije ni sumnjao da je Liverpool bolja ekipa.

"Prije svega, čestitam Redsima. Potpuno su kontrolisali tempo. Trenutno ne postoji svijet u kojem Villarreal može izbaciti Liverpool", rekao je.

Cundy nije štedio riječi kritike ni na račun trenera Villarreala Unaija Emeryja.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Liverpool je apsolutno dominirao nad suparnikom. Na neki način im je to bilo prelako. Igra Villarreala bila je sramotna tijekom cijele utakmice. Bio je to sramotan nastup. UEFA na to mora obratiti pažnju i naći rješenje da to tako ne bude", ocijenio je.

Revanš je na rasporedu trećeg maja od 21 sat na Ceramici. 

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...definitivno se nesto mora mijenjati u fudbalu kako bi se sprijecio ovakav antifudbal,uvoditi neka nova pravila kojim bi se kaznjavale ovakve ekipe...penal za protivnicku ekipu ako imas posjed lopte ispod 25% za poluvrijeme,ili iskljucenje igraca...takodje uvesti vrijeme aktivne igre kao u kosarci i zaustavljati sat kad god lopta nije u igri,dok je golman ne izvede vrijeme stopirati pa nek on onda ceka do sutra da je ubaci u igru.
3 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi