Foto - EPA

Imao je osjećaj

Vidoviti Benzema: Čudesni Francuz je davno najavio šta će se desiti na Bernabeu

Midhat Šljivak

Karim Benzema je uz Rodryga junak Real Madrida.

Nakon što je Rodrygo postigao dva gola u nadoknadi polufinalnog meča Lige prvaka protiv Manchester Cityja, Benzema je u produžetku postigao gol s penala za trijumf od 3:1 i prolaz Kraljeva u finale.

Karim je nakon prvog meča u Manchesteru, gdje je Real poražen s 4:3, najavio da će se desiti čarobna noć na Santiago Bernabeu. Bio je u pravu.

"Poraz nikad nije dobar jer uživamo u Ligi prvaka. Ipak, najbitnije je da se nikad ne predajemo i borimo se do kraja", rekao je nakon prve utakmice Benzema i zatim je dodao rečenicu koja će se pamtiti:

"Sad idemo na Bernabeu. Naši navijači nam trebaju više nego ikad, a mi ćemo napraviti nešto magično. Pobijedit ćemo", rekao je za BBC Sport Karim Benzema.

Magija u Madridu se na kraju zaista i desila. Real je u nezaboravnoj noći ostvario plasman u finale Lige prvaka i pokušat će da dođe do 14. titule prvaka Starog kontinenta.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Karim će s druge strane gotovo sigurno osvojiti nagradu za najboljeg igrača svijet u ovoj sezoni, a nju je definitivno zaslužio.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.