Foto - EPA

Argentinca žele u Dortmundu

Ni Dybala nije očekivao ovu ponudu: Velikan mu nudi skromnu cifru, ali i ulogu vođe tima

Midhat Šljivak

Paulo Dybala nakon sedam godina napušta Juventus, a dosta se špekuliše o tome gdje će sjajni Argentinac nastaviti karijeru.

Prethodnih dana povezivao se s Interom. Navodno je i sve dogovorio s Nerazzurrima, ali se zatim javio njegov agent Jorge Antun i odbacio je sve navode da je potpisan bilo kakav ugovor.

"Paulo je potpuno fokusiran na okončanje sezone u prvenstvu i Kupu Italije. Nikakav dogovor nije postignut ni s italijanskim, a niti s klubom iz inostranstva", saopštio je Antun.

Ipak, novi dan donosi nove informacije o Dybali. Corriere dello Sport tvrdi da je Argentinac dobio ponudu Borussije iz Dortmunda.

Navodno, njemački velikan je 28-godišnjem fudbaleru ponudio ulogu vođe tima kojeg stvaraju u Dortmundu, ali ako je suditi po novcu kojeg su mu ponudili, teško je vjerovati da će Dybala prihvatiti ponudu iz Njemačke.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Rukovodstvo Borussije spremno je Argentincu plaćati četiri i po miliona eura godišnje i bit će interesantno vidjeti hoće li Dybala izabrati projekt ispred novca.

Paulo Dybala je član Stare dame od 2015. godine. Odigrao je 289 utakmica i postigao je 114 golova, no njegovi zahtjevi o novom ugovoru nisu ispunjeni i on je navodno odlučio otići.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.