Cassano nikoga ne štedi: "Potrošio 100 miliona eura, a završiće četvrti. Treba mu dati otkaz"

Ovaj put je opleo po Allegriju

Cassano nikoga ne štedi: "Potrošio 100 miliona eura, a završiće četvrti. Treba mu dati otkaz"

E. Škorić

Bivši napadač italijanske reprezentacije Antonio Cassano poznat je kao veliki kritičar, a ovoga puta njegova žrtva bio je trener Juventusa Massimiliano Allegri.

Bivši igrač Rome, Reala, Milana i Intera je u razgovoru za Bobo TV pričao o neuspjehu Juventusa koji nije bio konkurentan u borbi za titulu i uz dosta problema se izborio za Ligu prvaka.

"Kažu da ne mogu da mu daju otkaz jer zarađuje deset miliona eura. Ja kažem da bi baš zbog toga i trebali. U januaru je potrošio sto miliona eura, a završiće kao četvrti", rekao je Cassano.

Ima posebne simpatije prema Dušanu Vlahoviću koji je prešao zimus iz Fiorentine u Juventus.

"Vlahović mi postaje drag iako ga ne poznajem. Jadan on. U četiri mjeseca je postigao šest golova za Juventus. U Fiorentini bi dao 17. Njegov entuzijazam pada. Priča se da veznjaci ne dodaju loptu. Nevjerovatno da napadač poput njega, jedan od najboljih u svojoj generaciji na svijetu, nije šutnuo na gol na tri utakmice", rekao je Cassano.

On je sarađivao s Allegrijem u Milanu, a kaže kako je taktički dio odrađivao njegov tadašnji pomoćnik Mauro Tassotti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Smatra da bi se Juventus trebao riješiti Allegrija tokom ljeta ako želi ponovo da bude prvak.

"Oni ne znaju da igraju nogomet. Isto će se desiti sljedeće sezone ako ne kupe četiri ili pet odličnih igrača. Namaju igru. Da li bih Sarriju dao vremena? Da. A De Zerbiju? Da. Pioli? Da. Oni su treneri koji se razvijaju, skromni su, žele da rade. Zašto opet dati godinu nekome ko nije ništa napravio", zaključio je bivši reprezentativac Azzurra.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Voland
Propali talenat. Imao sve da uspije, ali je bio previše lijen. Sada mu je dosadno pa umislio da je stručnjak
5 2
King_Kenny
...pa u danasnje vrijeme za 100 miliona mozes kupiti 2 solidna igraca,ali nista vise od toga...nisu cijene igraca kao dok si ti igrao...
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi