Ostvarena je velika pobjeda

Bosanski nebeski skakač ide ka čudu uz 30.000 aplauza na otvorenoj sceni

Admin Čaušević

Fudbal je sport u kojem se svako malo desi neko malo čudo, ali čudo kakvo je na pomolu u jednoj od najjačih liga svijeta definitivno spada u kategoriju velikih.

Tokom decembra nisu ni imali vlasnika, prijetilo im je ispadanje iz Serije A i bili su zakovani za dno, a sada tri kola prije kraja se nalaze u sigurnoj zoni.

Proljeće kroz kakvo prolaze navijači Salernitane se vjerovatno dešava jednom u životu i nikad više jer su igrači ovog kluba predvođeni bosanskim nebeskim skakačem Milanom Đurićem blizu senzacionalnog ostanka u ligi.

U zastalom meču Serije A rezultatom 2:1 pobijeđena je Venezija te je ekipa iz Salerna stigla do 29 bodova i van je zone ispadanja.

U posljendjih pet utakmica osvojeno je čak 13 bodova, poklopili su se i ostali rezultati pa već prežaljena ekipa drži sudbinu u svojim rukama.

Igrala se 7. minuta kada je Bonazzoli uspješno izveo penal za vodstvo domaćih, a Henry je vratio stvari na početak početkom drugog dijela.

Ipak, domaći su uspjeli doći do novog vodstva, a strijelac je bio Verdi koji je u 67. minuti postigao možda i najvažniji gol sezone za Salernitanu.

Đurić je meč počeo s kapitenskom trakom oko ruke, a igru je napustio u 84. minuti kada je 30.000 gledatelja na stadionu Arecchi ustalo na noge i aplaudiralo mu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iako nije postigao gol povremeni bh. reprezentativac je i ovaj put bio odličan i pokazao je dominaciju u skok igri te selektor Ivaylo Petev može ozbiljno razmisliti da mu uputi poziv za utakmice Lige nacija.

Salernitana do kraja sezone igra domaće mečeve protiv Cagliarija i Udinesea te gostuje Empoliju što je sasvim dobar raspored da se ostane u ligi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.