Kapiten Milan Đurić asistencijom u Bergamu spašava Salernitanu

Podjela bodova

Kapiten Milan Đurić asistencijom u Bergamu spašava Salernitanu

E. Škorić

Salernitana je u meču 35. kola Serije A u Bergemu remizirala s Atalantom (1:1).

Atalanta je u velikom padu forme, iskoristila je to djelimično Salernitana i osvojila bod, iako gosti mogu da žale za sva tri jer su tek u finišu kapitulirali. Tim s juga Italije ipak je osvojio sjajnih 10 bodova na prethodna četiri meča i na dobrom je putu da ostane u ligi nakon svih problema.

Salernitana je dugo bila zakovana za dno tabele, izgledalo je kao nemoguća misija da ostane u ligi, a sada su se stvari značajno promijenile i tri kola prije kraja ova momčad zaista ima pravo da se nada najboljem.

Vodeći gol za goste protiv večeras slabašne Atalante postigao je Evanilson Lourenco u 27. minuti, nakon što mu je bivši reprezentativac BiH Milan Đurić glavom sjajno spustio loptu.

[/streamja]

Đurić je nosio kapitensku traku, a na terenu je proveo 78 minuta te je jedan od ključnih igrača u ovom timu. Njegov tim je imao vodstvo sve do 88. minute, kada Mario Pašalić postavlja konačnih 1:1.

Salernitani sada slijedi domaći meč sa otpisanom Venezijom i ima priliku da napravi još jedan veliki korak prema opstanku, a imaće i direktan okršaj s Cagliarijem.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Atalanta sa 56 bodova ostaje na osmom mjestu i sve je izvjesnije da nakon svega ovaj sjajni napadački tim neće igrati u Evropi, iako je dugo bio među top 4 tima u Seriji A.

Top Komentari

FahroKonjHodzic
ispastce ta salatarana a ovi cetalj iz vlasenice nam netreba u reprezentaciji
1 21
Rukljac
Zasto bivsi reprezentativac , ja se vec dugo pitam zasto nije pozvan , momak je dobar a ovi negativci sto gledaju ko je ko nek jedu ****a
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi