Foto - EPA

Nevjerovatna završnica

Nestvaran poraz Juventusa u Genoi

Midhat Šljivak

Genoa je u 36. kolu italijanske Serije A savladala Juventus na svom Luigi Ferrarisu s 2:1 u nevjerovatnom meču i ostala je u igri za opstanak.

Domaćem timu ovaj meč je bio biti ili ne biti. Pobjeda im je bila potrebna, a na kraju su došli do velika tri boda u nestvarnoj završnici.

Prvo poluvrijeme ovog meča nije ponudilo previše. Genoa je bila ta koja je bila ofanzivnija, ali nije bilo velikih šansi.

Vrijedi izdvojiti samo pokušaje Keana na jednoj i Portanove na drugoj strani, ali nakon 45 siromašnih minuta bilo je 0:0.

Drugo poluvrijeme počinje dobrom šansom za Destra, no napadač Genoe se nije dobro snašao u kaznenom prostoru i propala je velika šansa.

Kazna stiže u 49. minuti. Paulo Dybala prekrasno pogađa za prednost gostiju iz Torina od 1:0.

Potom je Juve zatvorio utakmicu. Genoa je izgledala nemoćno, a Stara dama je strpljivo čekala svoju šansu za drugi gol. U 66. minuti blizu je bio ponovo Dybala, ovog puta domaće spšava stativa.

Kean je u 71. minuti promašio zicer. S nekoliko metara nije uspio zabiti pogodak, a zatim nakon toga i Dušan Vlahović baca odbranu domaćeg tima na tlo no promašuje gol.

Nova šansa pred golom domaćeg tima viđena je u 77. minuti. Ponovo je Kean promašio čistu šansu i ostavio je domaću ekipu u igri.

Međutim, Genoa je bila nemoćna u fazi napada. Stara dama je lagano zaustavljala sve protivničke napade sve do 87. minute kada lijepu akciju domaćeg tima pogotkom za 1:1 završava Gudmundsson.

U 88. minuti Genoa propušta veliku šansu. Rabiot pravi veliku grešku, Amiri je sam pred golom, no Szczesny čudesno brani i ostalo je 1:1.

A zatim u nadoknadi ludilo. Kean promašuje prazan gol, a zatim Genoa dobija penal. Criscito je pogodio i donio je pobjedu Genoi od 2:1.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 36. kolo:

Genoa - Juventus 2:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.