Španski stručnjak otkrio

Priznanje slomljenog Guardiole: "Taj čovjek mi je pomogao da prebolim ispadanje od Reala"

Eldar Ganibegović

Finale Lige prvaka u Parizu igrat će Liverpool i Real Madrid. 

Vrlo lako se umjesto Reala tamo mogao naći Manchester City koji je protiv Los Blanosa imao prednost od ukupno 5:3 u 89. minuti revanš utakmice, ali je na kraju Rodrygo zabio dva gola za produžetke, gdje je stvar na stranu Reala okrenuo Benzema pogotkom s penala.

Na najveći san, trofej Lige prvaka, City će morati sačekati još najmanje jednu sezonu, a trener ovog tima Pep Guardila u razgovoru za Sky Sports otkrio je ko mu je pomogao da preboli ispadanje.

U pitanju je Manel Estiarte, bivši španski olimpijski prvak u vaterpolu 1996. godine, koji trenutno ima ulogu psihologa Građana.

"U sportu ima više loših nego dobrih trenutaka. Tako mi je ugodno nositi se s ovakvim situacijama. Ponekad mi je ugodnije u tim trenucima nego kad se moram nositi s uspjehom", rekao je Guardiola na početku i dodao:

"Manel se brine za mene, dosta mi je on. On je moj prijatelj mnogo, mnogo godina. Bio je najbolji sportista u svom sportu. Ima nevjerojatan osjećaj za ono što se događa u momčadi. Ne o taktici, nego o tome šta se događa u momčadi, šta nam treba, šta tražimo."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Mnogo mi pomaže, pogotovo u lošim trenucima. Dijelimo našu tugu. Naša bol je uvijek zajednička. I, naravno, u dobrim vremenima. On ima ulogu, važnu ulogu u klubu. On je nevjerovatna osoba za moju porodicu i za klub", zaključio je španski stručnjak.

Guardiola je danas sigurno sretniji jer je njegov tim s 5:0 savladao Newcastle i tri kola do kraja prvenstva Engleske imaju tri boda prednosti u odnosu na Liverpool i sve je u njihovim rukama. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.