Simeone: Poštujemo Real, ali špalir od nas neće dobiti

Trener gradskog rivala

Simeone: Poštujemo Real, ali špalir od nas neće dobiti

Eldar Ganibegović

Večeras se u okviru 35. kola španske Primere igra madridski derbi između Atletica i Reala.

Igrom slučaja, Real je već obezbijedio titulu i po tradiciji, sada trebaju da dobiju špalir od narednih protivnika, a to će, sudbina je tako htjela, biti ekipa od koje Real Madrid preuzima titulu.

Ipak, trener Jorgandžija, Diego Simeone, nije baš za tu ideju i po svemu sudeći Los Blancosi večeras na Wandi Metropolitano neće uživati u šampionskom špaliru.

"Ne znam da li se to radi u drugim prvenstvima u svijetu. Svako društvo je drugačije. Španija ima počasni špalir za suparnike, ali toga nema tako odakle sam ja. Živimo drugačije. Imamo poštovanje prema Realu, ali još više za naše fanove", rekao je Diego Simeone.

Podsjetimo, sinoć je Barcelona priredila špalir igračima Betisa, ovogodišnjem osvajaču Kupa Kralja.

Katalonci su napravili špalir za igrače Betisa što je oduševilo i navijače na tribinama koji su aplauzom pozdravili ovaj potez fudbalera Barcelone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Utakmica Atletico - Real na rasporedu je od 21 sat. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Nele.
Sta drugo ocekivat od divljaka.
3 1
denimen9
Nebitan klub, nebitna utakmica
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti