Ancelotti okončao karijeru zvijezdi u Realu!

Otpisan pred Atletico

Ancelotti okončao karijeru zvijezdi u Realu!

Admin Čaušević

Nakon devet godina jedna od trofejnih igrača će napustiti Real Madrid.

Pred gradski derbi protiv Atletico Madrida Carlo Ancelotti je napravio velike izmjene u startnoj postavi, a mnogi od ključnih igrača su ostali na klupi.

Ancelotti je odlučio da odmori Courtoisa, Carvajala, Mendyja, Modrić, Valverdea, Viniciusa i Benzemu, a priliku za igru su dobili igrači koji su igrali na kašičicu.

Tako su se u startnoj postavi našli: Lunin; Lucas, Militao, Vallejo, Nacho; Casemiro, Kroos, Camavinga; Asensio, Rodrygo i Jović.

Jednog igrača uopšte nije bilo u rosteru. Riječ je o Isco Alarcona kojeg prema zvaničnim podacima nema zbog bolesti.

Međutim, španski mediji tvrde drugačije i poručuju da mu je Ancelotti praktično završio karijeru u Real Madridu.

Prije nekoliko godina kada je trener bio Zinedine Zidane Isco je bio jedan od glavnih igrača ekipe, ali u posljednje dvije sezone bilježi ogroman pad.

Ovu sezonu će završiti sa svega 16 nastupa i dva gola. Ugovor mu ističe na kraju sezone i jasno je da već pakuje kofere za odlazak.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U nekim od gradskih derbija protiv Atletica ranije je bio čovjek odluke, međutim sada neće imati priliku da se od ljutog rivala oprosti na terenu.

Isco je u Real stigao prije devet godina iz Malage. U tom periodu je osvojio čak 18 trofeja, a dojam je da Santiago Bernabeu napušta pognute glave.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi