Vratio se Spinazzola

"Ovo sam sanjao 10 mjeseci"

Edmir Škorić

Leonardo Spinazzola otkriva kako se osjećao vraćajući se 311 dana nakon razorne povrede toka EURO-a 2020. i 'sanja' da igra za Romu u finalu Konferencijske lige.

Spinazzola je protiv Belgije 2. jula prošle godine pokidao Ahilovu tetivu i bio je izvan terena sve do jučer, kada je ušao s klupe u meču protiv Fiorentine.

"Osjećao sam se dobro otprilike mjesec dana, opušteno na poligonu i jedva sam čekao da se vratim na teren. Svaka minuta na travnjaku mi je sada važna", rekao je Spinazzola za DAZN.

29-godišnjaka su pitali šta mu je prolazilo kroz glavu u trenutku kada je bio pokraj linije terena dok je čekao na ulazak u igru.

"Pomislio sam da je konačno došao trenutak o kojem sam sanjao ovih 10 mjeseci. Osjećao sam se sretno. Najveća sreća bila mi je samo vratiti se na trening s ostatkom ekipe, da budem iskren, i ponovno osjetiti kako je to".

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Znam da mogu postati bolji kao igrač i da ću biti jači nego što sam bio", dodao je i izrazio želju da u Tirani 25. maja protiv Feyenoorda zaigra u finalu Konferencijske lige.

“Stvarno sam se nadao da ćemo ići u finale za Romu, za navijače, ali i za mene samog. Važno je samo sanjati da ću igrati u tom finalu i ponovno se osjećati kao nekad", dodao je.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.