Jose Mourinho je sinoć plakao kao malo dijete, objasnio i zbog čega

Za njega je ovo posebno finale

Jose Mourinho je sinoć plakao kao malo dijete, objasnio i zbog čega

E. Škorić

AS Roma je sinoć izborila finale Konferencijske lige, a rival će joj u Albaniji biti Feyenoord.

Roma je s 1:0 pobijedila Leicester i tako s ukupnim rezultatom 2:1 prošla u finale. Junak je bio Tammy Abraham, koji je pogodio glavom na ubačaj Lorenza Pellegrinija iz kornera.

Za Rimljane je ovo prvo finale nekog evropskog takmičenja nakon 31 godine, a Mourinho je dobio priliku da osvoji još jedan evropski trofej nakon osvojenih Liga prvaka s Portom i Interom, te Evropske lige s Manchester Unitedom i Kup UEFA s Portom. Jedini evropski trofej Rimljani su osvojili 1961., bio je to Kup velesajamskih gradova.

Nkaon što je s Romom izborio finale, Mourinho je bio u suzama.

"Ovo je divovski klub bez sobe za trofeje u odnosu na društvenu dimenziju kluba. Dakle, ovo nije trofej, to je samo finale, ali im puno znači", rekao je Mourinho.

"Naravno da sam imao i većih trenutaka od ovoga, ali ne osjećam se samo zbog sebe, već imam taj osjećaj za ljude i svoje igrače. Ovo je za nas naša Liga prvaka".

Oglasi

Mourinho, koji je preuzeo Romu u maju prošle godine, bio je u suzama dok je grlio svoje trenersko osoblje.

"Prolio sam suzu jer je moja emocija bila za sve koji vole ovaj klub", rekao je Mourinho, koji je sada stigao do pet evropskih finala s četiri različita kluba.

"Imao sam sreću igrati prestižnije finale od ovog. Ali što se tiče načina na koji smo stvorili porodičnu atmosferu ovdje, osjećam se posebno", dodao je Jose.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Njegova Roma će sada odmjeriti snage u Firenci protiv Fiorentine, iako će do kraja sezone Vučica imati cilj isključivo da osvoji trofej u novoformiranom UEFA-inom takmičenju.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Napravit ce opet Mou rezultat u skorijoj buducnosti
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi