Mourinhova Roma odavno nije bila nemoćna kao večeras

Fiorentini lagana tri boda

Mourinhova Roma odavno nije bila nemoćna kao večeras

E. Škorić

U posljednjem meču 36. kola Serije A Fiorentina je pobijedila Romu s 2:0.

Sam po sebi rezultat ni ne prikazuje nemoć gostiju iz Rima u Firenci, ali tim Josea Mourinha odavno nije odigrao ovako lošu utakmicu.

Roma skoro da nije imala nijedan ozbiljan pokušaj prema golu Fiorentine, koja je posao riješila nakon samo 11 minuta igre.

Već u petoj minuti uz pomoć VAR-a dosuđen je penal koji je Gonzalez pretvorio u pogodak, da bi u 11. minuti Bonaventura povisio na 2:0 sjajnim udarcem na asistenciju Cabrala.

Iako se očekivala golijada u ostatku meča, mreže su mirovale. Roma je jalovo napadala, a Fiorentina kroz posjed lopte održavala vodstvo i na kraju proslavila tri jako važna boda.

Roma je sada šesta na tabeli sa 59 bodova, a Fiorentina sedam sa istim brojem bodova. Ova dva tima će se zajedno s Atalantom, koja ima isto 59 bodova, boriti za plasman u Evorpsku ligu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Jedna od tri nabrojane ekipe na kraju će morati da se zadovolji sedmim mjestom koje vodi u Konferencijsku ligu i to je nešto što svi žele izbjeći.

Romi slijedi nešto lakški duel sa Venecijom u Rimu, dok će Fiorentina u goste kod Sampdorije, a Atalantu očekuje meč na San Siru protiv Milana.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Zulfikar
Prije su bili standardno cetvrti ali nakon sto ih je preuzeo ovaj krampuz sada im je sesto mjesto plafon.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi