Zrinjski vodio, pa na kraju došao do boda

Jakirović: Remi je realan ishod derbija

Mostarski derbi je ispunio očekivanja.

Zrinjski i Velež su podijelili bodove (1:1), a stekao se utisak da su gosti ipak pokazali više, te slobodno možemo reći iznenadili ove sezone ubjedljive Plemiće.

Svoje viđenje meča dao je i šef struke Zrinjskog Sergej Jakirović.

“Tražili smo se na početku, pogotovo u fazi odbrane. Kasnili smo u duelima, nakon greške Barišića imali su veliku šansu, a onda smo promijenili formaciju i stavili isto 3-5-2, te izgledali bolje. Na poluvremenu smo se dogovorili da budemo agresivniji, ali došao je onda i crveni karton.... Branili smo se, zabili su nam pogodak, ali nismo pali. To je najbitnije. Realan ishod na kraju“, kazao je Jakirović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Igralo se muški, presudile su nekakve greške“, dodao je šef struke Plemiće.

Naveo je da se slaže da je sinoćnja utakmica odlična reklama za mostarski derbi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.